Hoe verwijder je groene aanslag op terrastegels? Ontdek de beste methoden en vermijd schade.

Hoe verwijder je groene aanslag op terrastegels? Ontdek de beste methoden en vermijd schade

Heb je ook last van groene aanslag op je terrastegels of oprit? Geen zorgen, het is een veelvoorkomend probleem, vooral in vochtige omgevingen. Gelukkig zijn er verschillende methoden om deze hardnekkige aanslag te verwijderen en je terras weer stralend schoon te krijgen. Wij gaan twee effectieve opties met je bespreken: Bison Groene Aanslagvreter en HG Groene Aanslag Verwijderaar. Maar voordat we daarop ingaan, laten we eerst eens kijken waarom het geen goed idee is om je terrastegels met een hogedrukreiniger schoon te maken.

Het lijkt misschien verleidelijk om een hogedrukreiniger te gebruiken om snel van de groene aanslag af te komen, maar pas op: dit kan meer kwaad dan goed doen. Veel terrastegels zijn namelijk niet bestand tegen de kracht van een hogedrukreiniger. De hoge druk kan de structuur van de toplaag beschadigen, waardoor deze poreuzer wordt en het oppervlak ruwer aanvoelt. Hierdoor wordt je terras juist sneller vies en groen, en loop je het risico dat de garantie op je tegels vervalt. Kortom, gebruik liever een zachtere en veiligere methode om groene aanslag te verwijderen.

Nu we dat uit de weg hebben geruimd, laten we eens kijken naar de twee opties die wel veilig zijn om groene aanslag te verwijderen:

  1. Bison Groene Aanslagvreter: Dit krachtige reinigingsmiddel is speciaal ontworpen om groene aanslag te verwijderen van diverse oppervlakken, waaronder terrastegels. Het voordeel van Bison Groene Aanslagvreter is dat het snel en effectief werkt. Je hoeft het alleen maar op de tegels te spuiten, even laten intrekken en vervolgens af te spoelen met water. Binnen no-time zullen je tegels weer stralend schoon zijn.
  2. HG Groene Aanslag Verwijderaar: Dit product staat bekend om zijn krachtige werking en is speciaal ontwikkeld om groene aanslag te verwijderen van diverse oppervlakken, waaronder terrastegels. Het voordeel van HG Groene Aanslag Verwijderaar is dat het niet alleen de aanslag verwijdert, maar ook een beschermende werking heeft. Hierdoor blijven je tegels langer schoon en hoef je minder vaak te reinigen.

Wees voorzichtig met Schoonmaakazijn: Schoonmaakazijn is een natuurlijk alternatief voor chemische reinigingsmiddelen. Het zuur in schoonmaakazijn helpt bij het losweken van de groene aanslag, waardoor je het gemakkelijk kunt wegspoelen. Echter, als veel azijn bij het gebruik van een gieter of fles direct in de grond loopt, kan dat een acuut risico vormen voor bodemorganismen. Ook planten, en insecten die in de bodem wonen, zoals wilde bijen en graafwespen, lopen dan mogelijk een risico. Lees hier het artikel van de RIVM.

Houd bij schoonmaakazijn rekening met het volgende:

Schoonmaakazijn is niet geschikt voor natuursteen dat kalkhoudend is. Denk hierbij aan marmer, travertin, hardsteen, granito en terrazzo.Azijnzuur breekt kalk af, dus elk product met kalk wordt aangetast. De concentratie van het zuur en hoe vaak je het toepast is bepalend voor het effect op de langere termijn. Cement bevat kalk dus betontegels zonder bescherming zijn gevoeliger dan betontegels met bescherming. Tuintegels zijn in ontwikkeling en worden steeds vaker voorzien van een coating of beschermlaag. De ene beschermlaag kan wel tegen azijn, de ander wordt er mogelijk door aangetast.

Kortom, er zijn genoeg veilige en effectieve opties om groene aanslag te verwijderen van je terrastegels. Vermijd echter het gebruik van een hogedrukreiniger, aangezien dit meer schade kan veroorzaken dan het oplost. Met producten zoals Bison Groene Aanslagvreter en HG Groene Aanslag Verwijderaar kun je snel en gemakkelijk van die vervelende aanslag afkomen en weer genieten van een prachtig schoon terras.

Tips en advies.

×