Hét Onderdelenhuis.

Eerste hulp bij onderdelen

Al meer dan 65 jaar
een familiebedrijf.

Wij zijn er om mensen te helpen en inspireren om hun dagelijks leven te verbeteren door slimme, eenvoudige, praktische oplossingen aan te bieden tegen aantrekkelijke prijzen. Al jaren is Hét Onderdelenhuis een vertrouwd begrip in Nederland! Als bedrijf zijn wij al meer dan zestig jaar keer op keer veranderd. Van Hét Onderdelenhuis als witgoedwinkel en daaropvolgende onderdelenwinkel tot een nationale winkelketen met een internationale naam. Nu zijn we terug naar onze “roots”, want wij zijn gewoon hét onderdelenhuis, punt! Een winkel die het dagelijks leven vereenvoudigt met producten, advies en diensten in onze winkel en online.

bekijk het assortiment openingstijden

66 jaar.

Historie.

Eind jaren 50 van de vorige eeuw werd door (overgroot)opa Leo de TWC witgoedwinkel opgericht. Met de komst van al die apparaten, kwam er al snel vraag naar onderdelen voor al die witgoed apparaten.

Hét Onderdelenhuis werd in 1975 opgericht als onderdelenwinkel voor witgoed en heeft later het assortiment steeds verder uitgebreid. Vanaf 1982 richtte de 2e generatie nieuwe winkels op.

Veel winkels zijn ondertussen weer verkocht of hebben zich aangesloten bij een franchiseorganisatie. Sinds de start in 1975 is er veel gebeurd, maar één ding is door de jaren heen hetzelfde gebleven: “wij willen mensen helpen en inspireren om hun dagelijks leven te verbeteren door slimme, eenvoudige, praktische oplossingen aan te bieden tegen aantrekkelijke prijzen.” En nu is de 4e generatie alweer werkzaam bij Het Onderdelenhuis.

Wij zijn blij dat we onze geschiedenis in ere kunnen houden en tegelijkertijd kunnen laten zien dat we ons blijven ontwikkelen. Wij kijken echt uit naar de verdere reis om elke dag een positief verschil te maken voor onze klanten waar dat het belangrijkst is – in hun huizen.

Openingstijden.

Maandag:
10:00 - 17:30 uur
Dinsdag:
09:00 - 17:30 uur
Woensdag:
09:00 - 17:30 uur
Donderdag:
09:00 - 17:30 uur
Vrijdag:
09:00 - 17:30 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur
Zondag:
Gesloten

T.W.C.

De basis is eigenlijk al ontstaan in 1958 toen opa Leo in Almelo begon met zijn winkel in witgoed apparaten (De Twentse Wasmachine Centrale). Met de komst van huishoudelijke apparaten en machine zag hij dat er vraag ontstond naar het vervangen van onderdelen van huishoudelijke apparaten. Hierdoor ontstond het idee om een winkel te beginnen waarbij allerlei onderdelen en accessoires werden verkocht voor producten die in en om het huis werden gebruikt.

In 1975 was het zover, Het Onderdelenhuis werd geopend in Almelo! Het assortiment werd niet alleen beperkt tot witgoed onderdelen, maar ook andere huishoudelijke onderdelen voor bijvoorbeeld stofzuigers en koffiezetapparaten. Maar opa dacht “er kan nog wel meer bij, want er wordt ontzettend veel ge- en verbruikt in een huishouden”. Dus er kwamen ook fietsonderdelen, accessoires en elektra aansluitmateriaal bij. En zo werd het assortiment steeds verder uitgebreid.

De vraag naar onderdelen en accessoires werd steeds groter. In 1982 opent de tweede generatie een tweede vestiging van Het Onderdelenhuis in Emmen. Hier wordt de derde generatie letterlijk boven de winkel geboren. In de jaren die volgden heeft de familie diverse onderdelenhuizen door heel noord, midden en oost Nederland gehad. Veel van deze winkels zijn ook weer verkocht aan opvolgers, die vaak als jonge jongen met een bijbaantje bij Het Onderdelenhuis zijn begonnen.

De volgende generatie dient zich aan en dat zijn wij! Opgegroeid tussen de onderdelen en in de winkels van vader en opa, beginnen wij met trots ons onderdelenhuis in Haaksbergen onder de vlag van de gezamenlijke franchise organisatie die in 1996 door de familie is opgericht. Maar het “Onderdelenhuis” bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus in 2023 gaan wij verder onder de vertrouwde naam van HetOnderdelenhuis.nl!

Door alle kennis die in alle jaren zijn opgedaan zijn wij nu nog uitgebreider en meer gespecialiseerd in vooral stofzuiger-onderdelen en accessoires. En omdat wij korte lijnen én goede afspraken hebben met onze leveranciers en fabrikanten, kunnen wij altijd de beste kwaliteit tegen de beste prijs leveren. Wij zijn gewoon hét onderdelenhuis van Nederland! (Overgroot)opa heeft niet voor niets de slogan “Eerste Hulp Bij Onderdelen” bedacht!

Wij bezorgen in heel Nederland.

Onze servicewinkel zit in Haaksbergen. Maar online bestellen kan gemakkelijk en wij bezorgen bij je tot aan de deur.

Bekijk het assortiment

×